Guo Pei

Guo Pei © PR

Vaimustavad tikandid, õrnad sulgdekoratsioonid, suursugune siid, luksuslikud õied ja pärlid – Guo Pei moedisain on rikkalik ja nauditav vaatepilt.

Hooajal 2012/2013 kutsus Miele tippdisainereid, staarkokki ja restoranikriitikuid oma Pekingi ja Šanghai müügisalongidesse, et edendada ettevõtte profiili innovaatiliste ja kvaliteetsete integreeritud köögiseadmete tootjana Hiina turul. Külalistel paluti kasutada Miele kodumasinaid, et valmistada oma pere tavapäraseid roogasid ning tutvustada üht retsepti, mida antakse nende peres edasi põlvest põlve. Seda mastaapset projekti jäädvustasid fotograafid ja seda kajastati eri meediakanalites. Hiljem koguti retseptid kokku ja need anti välja raamatuna.

Projekti „Love Kitchen with Miele“ kutsuti teiste hulgas osalema ka moedisainerit Guo Peid. Tal on oma moebränd ja lisaks oma kõrgmoekollektsioonidele disainib ta ka kostüüme filmidele ja suurele ekraanile sobivaid erilisi õhtukleite. Üks tema kõige hämmastavamaid disaine on valge galakleit, mis on käsitsi kaunistatud 200 000 Swarovski kristalliga. See tehti Song Zuyingi jaoks, kes esines koos Plácido Domingoga 2008. aasta suveolümpiamängude lõpptseremoonial Pekingis. 2013. aasta kevadel valmistas Guo Pei projekti „Love Kitchen with Miele“ raames Miele induktsioonpliidil Taiwani nuudlirooga veiselihaga – retsepti järgi, mille talle oli andnud tema taiwanlasest ämm. Fotosessiooni ajal rääkis Guo Pei entusiastlikult oma kirest moe vastu ning suurest armastusest oma abikaasa ja nende kahe tütre vastu. Et tähistada stiilselt kampaania edukust, kutsus Miele Hiina haru 200 külalist Šanghai filmimuuseumisse galaõhtusöögile. Pidustuste raames tutvustas Guo Pei oma Hiina pulmakleitide kollektsiooni, mis oli austusavaldus Miele köögile kui kohale, kus emad annavad oma tütardele edasi oma armastust, elukogemusi ja kulinaarseid teadmisi. Külalistele serveeriti moedisaineri nuudlirooga veiselihaga, mida galaõhtul valmistas staarkokk.

Sellest ajast peale on Miele ja Guo Pei säilitanud lähedased sidemed. 2014. aasta Pekingi disaininädalal pidas Guo Pei hea vastuvõtu osaliseks saanud loengu disainist ja sellest, kui tähtsaks peavad tema ja Miele traditsioone, kvaliteeti ja perekonda. Oma Pekingi stuudios on Peil Miele täisautomaatne pesumasin ja Miele kuivati ‒ „kodumasinad, millele saan täiesti kindel olla“. Lisaks tegid Miele ja Guo Pei ühise esitluse väga erilisel üritusel Šanghais: „Guo Pei VIP Salon @ Shanghai Miele House 2015“. Peale selle, et Hiina elustiili ajakirjanduse esindajaid ja Šanghai VIP-isikuid rabati disaineri viimase loominguga, õpetati neile ka kõike säästva pesuhoolduse kohta Miele toodetega.

Oma keerukates disainides äratab Guo Pei ellu ainulaadse Hiina imperialismiajastu stiilitunnetuse ja liidab selle harmooniliselt tänapäeva disainiga. Guo eriline disainikäsitlus ja kunstipärased stiilielemendid tema töödes on toonud talle tunnustust ka kodumaast kaugel. Popstaar Rihanna tekitas tõelise sensatsiooni, kui ilmus 2015. aastal Met Gala punasele vaibale, seljas Guo rikkaliku tikandiga kaetud ja paksu karusnahaga ääristatud kanaarikollane mantel. Ülipika slepi kandmiseks oli vaja kolme assistenti. Mantel on pärit Guo 2010. aasta kollektsioonist „Araabia tuhat kaks ööd“. Rüü kaalub 25 kilogrammi, selle valmistamiseks kulus 20 kuud ja selles kasutati ehtsast kullast niiti. Rihanna oli näinud mantlist fotot internetis ja öelnud, et suurejooneline rüü sobiks ideaalselt Hiina kuninganna selga. Igal juhul oli see piisavalt silmatorkav, et sattuda Met Galat käsitleva Vogue’i numbri esikaanele.

Euroopas esitles Guo Pei oma loomingut esimest korda 2016. aasta kevade Pariisi moenädalal. Ta on kutseühingu Chambre Syndicale de la Haute Couture külalisliige.

Tekst: Regine Smith-Thyme