Tugi teile

Jahutamine ja külmutamine

Jahutamine ja külmutamine

Toiduainete õige säilitamine sügavkülmikus

Optimaalne temperatuur sügavkülmikus/külmutustsoonis

Toiduainete säilitamisel on õige temperatuur määrava tähtsusega. Madalamal temperatuuril aeglustuvad mikroorganismide kasvuprotsessid. Toiduained ei rikne nii kiiresti.

Värskete toiduainete külmutamiseks on vaja temperatuuri –18 °C. Toiduainete säilivust saab nii pikendada ja seejuures säilib optimaalne kvaliteet.
Kui temperatuur tõuseb üle –10 °C, hakkavad mikroobid toiduaineid lagundama ja toiduainete säilivusaeg väheneb. Seetõttu tohib sulama hakanud või ülessulanud toiduaineid uuesti külmutada alles pärast kuumtöötlemist (keetmist või praadimist). Kõrgel temperatuuril enamik mikroobe hävib.

Temperatuur sügavkülmikus / külmutusstsoonis tõuseb:

  • mida sagedamini ja kauem seadme uks on avatud;

  • mida rohkem toiduaineid selles hoitakse;

  • mida soojemad on äsja külmutusseadmesse pandud toiduained;

  • mida kõrgem on külmutusseadme paigalduskeskkonna temperatuur. Külmutusseade on ette nähtud kasutamiseks teatud kliimaklassis (ümbritseva temperatuuri vahemikus), mille piiridest tuleb kinni pidada.

Toiduainete säilivusaeg sügavkülmikus/külmutustsoonis

  • Jäätis: 2 kuni 6 kuud

  • Leib, küpsetised: 2 kuni 6 kuud

  • Juust: 2 kuni 4 kuud

  • Rasvane kala: 1 kuni 2 kuud

  • Lahja kala: 1 kuni 5 kuud

  • Vorst, sink: 1 kuni 3 kuud

  • Ulukiliha, sealiha: 1 kuni 12 kuud

  • Linnuliha, veiseliha: 2 kuni 10 kuud

  • Köögivili, puuvili: 6 kuni 18 kuud

  • Ürdid: 6 kuni 10 kuud

Määratud säilitamisajad on ligikaudsed väärtused (eeldusel, et toiduained külmutatakse värskelt).

Poest ostetud sügavkülmutatud toodetele kehtib pakendil toodud säilivusaeg.

Kasutusjuhendite leidja

Kasutusjuhendite leidja

Siit leiate oma Miele seadmete kasutusjuhendid
Leidke oma kasutusjuhend
Broneerige tehnik

Broneerige tehnik

Remonti saate broneerida veebis või telefoni teel
Planeerige külastus
Võtke meiega ühendust

Võtke meiega ühendust

Külastage meie kontaktide lehte, kust leiate erinevad võimalused ühenduse võtmiseks meiega.
Võtke meiega ühendust