Kyle Connaughton

Hetke väljendamine.

Kuigi Kyle Connaughton on kolme Michelini tärniga pärjatud tippkokk, on ta hästi ligipääsetav. Ta armastab aiandust, kokkab, sest talle meeldib teistele rõõmu valmistada, ja on lõputult lummatud Jaapani köögist. Oma tõelise loomingulisuse avamine tähendab tema jaoks, et loorberitele ei tohi jääda puhkama.

“Elu on liiga lühike, et jääda mugavustsooni. Endale tuleks ikka ja uuesti väljakutse esitada.”

Kyle Connaughton, kolme Michelini tärniga pärjatud tippkokk

Single Thread

Californias Sonoma maakonnas asuva restorani “Single Thread” omaniku ja peakokana pühendub Kyle oma koostisainetele – alates nende päritolust kuni esitluseni taldrikul. Oma kahe hektari suuruses farmis kasvatab ta köögivilja, mida pärast saagikoristust värskelt oma köögis töötleb. Sellega peatab ta hetke ja loob oma loominguga külaliste jaoks ühenduse praegusega.

California kohtub Jaapaniga

“Serveerimisel või täpsust nõudvatel töödel köögis kasutan üksnes söögipulki, sest mulle meeldib nende loomulik rütm, nende kulg. Üldjuhul kasutan toiduvalmistusriistu vähe, kuid need peavad olema kvaliteetsed ja väga funktsionaalsed .”

Armastuse Jaapani kultuuri vastu avastas Kyle juba 9-aastasena, kui ta käis pidevalt kaasas isa ärireisidel Vaikse ookeani tagusele kaugele saarele. Nad sõid sagedasti Jaapani restoranides Los Angeleses ja lendasid ikka ja jälle Jaapanisse, et selle maa kultuuri ja kööki paremini tundma õppida. Nendest kogemustest inspireerituna alustas Kyle oma karjääri Jaapani restoranides, õppis ühes silmapaistvaimas Jaapani kokakoolis ning läbis väljaõppe Jaapanis, kuni lõpuks isegi Hokkaidosse kolis.

Peakokk kohtub kunstnikuga

Kyle ja Azuma

Kyle'i tihe side nii looduse kui ka Jaapani kultuuriga on vaid kaks põhjust, miks Kyle ja lillekunstnik Azuma Makoto kohe üksteist mõistsid. “Teiste kunstnike ja käsitöölistega koos töötamine on meie, kokkade, jaoks nii inspireeriv,” ütleb Kyle. “Azuma lillede ja meie kulinaarse maailma vahel on nii palju paralleele.”

Tagasihoidlik elegants – töötamine kombiauruahjuga

Inspireerituna kombiauruahjust, valisid mõlemad lihtsad koostisained ja lõid nendest midagi erakordset. Nii pani Kyle kokku väga erinevaid köögivilju ja kombineeris neid sihilikult lihtsaks jäetud, täiusliku lihatükiga. Geniaalselt lihtne, ent väga eriline roog.

Saage kombiauruahju kohta rohkem teada

Siiditofust, avokaadost ja ürtidest kaste moodustas põhja, mis kombineeris erinevaid köögiviljasorte ja kala. Kyle keskendus iga koostisaine täpsele valmistamisele ja tagas nii, et kõik erinevad aroomid üksteisega harmoneeruksid.

“Me otsime alati järgmist suurt loomingulist läbimurret – mis on uuenduslik? Mida saaksime luua, mida mitte keegi ei ole varem näinud?”

 

Peatage hetk – täispindinduktsioonpliidiplaadiga töötamine

“Mulle meeldib selle induktioonpliidiplaadi juures väga see, et korraga saab nii palju asju teha. Seni ei ole tehnoloogia meile võimaldanud sellise elegantsi ja vooga köögis liikuda, aga just seda me, kokad, otsimegi,” selgitab Kyle. Tulemuseks on hetkeülesvõte päevast, parim, mida hooajal on pakkuda, jagatuna mitme, väikese roa vahel. Looming, mille puhul on iga üksik aroom maitsest tunda ja iga element on täpselt valminud ja kunstipäraselt esitletud.”

Nüüd on teie kord

Tähelepanu, valmis olla, kokka!