Tugi teile

Jahutamine ja külmutamine

Jahutamine ja külmutamine

Toiduainete õige säilitamine külmikus/jahutustsoonis

Optimaalne temperatuur külmikus/jahutustsoonis

Toiduainete säilitamisel on õige temperatuur määrava tähtsusega. Madalamal temperatuuril aeglustuvad mikroorganismide kasvuprotsessid. Toiduained ei rikne nii kiiresti. Jahutustsoonis on soovitatav jahutustemperatuur 4 °C.

Külmiku / jahutustsooni temperatuur tõuseb:

  • mida sagedamini ja kauem seadme uks on avatud;

  • mida rohkem toiduaineid selles hoitakse;

  • mida soojemad on äsja külmutusseadmesse pandud toiduained;

  • mida kõrgem on külmutusseadme paigalduskeskkonna temperatuur. Külmutusseade on ette nähtud kasutamiseks teatud kliimaklassis (ümbritseva temperatuuri vahemikus), mille piiridest tuleb kinni pidada.

Toiduaine säilivuse pikendamine

Toiduainete värskus külmutusseadmesse asetamisel on pika säilitusaja jaoks kõige olulisem eeldus.
Pöörake tähelepanu ka säilivusajale ja õigele säilitustemperatuurile (põhimõtteliselt kehtib: mida külmem on seatud temperatuur, seda kauem säilivad toiduained).
Võimalusel ei tohiks külmaahelat katkestada, kui te nt toiduaineid soojas autos transpordite.

Neid toiduaineid ärge külmikus/jahutustsoonis säilitage

Mitte kõik toiduained ei ole külmatundlikkuse tõttu sobilikud säilitamiseks temperatuuril alla 5 °C.

Külmatundlike toiduainete hulka kuuluvad muu hulgas:

  • ananass, avokaado, banaan, granaatõun, mango, melon, papaia, granadill, tsitruselised (nt sidrun, apelsin, mandariin, greip),

  • järelvalmimist vajavad puuviljad,

  • baklažaan, kurk, kartul, paprika, tomat, suvikõrvits,

  • kõvajuust (Parmesan, Alpi juust)

Kasutusjuhendite leidja

Kasutusjuhendite leidja

Siit leiate oma Miele seadmete kasutusjuhendid
Leidke oma kasutusjuhend
Broneerige tehnik

Broneerige tehnik

Remonti saate broneerida veebis või telefoni teel
Planeerige külastus
Võtke meiega ühendust

Võtke meiega ühendust

Külastage meie kontaktide lehte, kust leiate erinevad võimalused ühenduse võtmiseks meiega.
Võtke meiega ühendust