Tugi teile

Jahutamine ja külmutamine

Jahutamine ja külmutamine

Veini õigesti säilitamine

Veini õigel temperatuuril säilitamine

Veinid säilivad optimaalselt temperatuurivahemikus 6 kuni 18 °C. Kui soovite koos säilitada punaseid ja valgeid veine, valige temperatuur vahemikus 12 ja 14 °C. See temperatuur sobib punastele ja valgetele veinidele. Punased veinid tuleks sellisel juhul vähemalt 2 tundi enne joomist välja võtta ja avada, et vein saaks hapnikku ja selle aroom avaneks.

Liiga kõrge säilitustemperatuur (üle 22 °C) laseb veinidel liiga ruttu küpseda ning nii ei saa aroomid avaneda. Seevastu liiga madalal temperatuuril (alla 5 °C) ei saa vein optimaalselt küpseda.

Soojuses vein paisub, külmas tõmbub kokku – temperatuurikõikumised tähendavad veini jaoks stressi, küpsemine katkeb seetõttu. Seepärast on väga oluline tagada peaaegu kõikumisteta temperatuur.

Miele kahe või kolme veini tempereerimistsooniga veinikappides saate probleemideta säilitada mitut veinisorti korraga.

Seda võimaldab fikseeritud isolatsiooniplaat, mis jagab sisemuse kaheks või kolmeks erinevalt tempereeritavaks tsooniks.

Veini säilitamine õhu kõrge kvaliteedi juures

Teie veinikapis olevad Active AirCleani filtrid tagavad õhu kõrge kvaliteedi, sidudes segavaid lõhnu.

Õhu filtreerimine Active AirCleani filtrite kaudu tagab, et õhk jääb tolmu- ja lõhnavabaks.
Kuna ebameeldivad lõhnad võivad korgi kaudu veinile üle kanduda, on teie vein niiviisi lisaks kaitstud ebameeldiva lõhna võimaliku ülekandumise eest.

Veini säilitamine optimaalse õhuniiskuse juures

Kõrge õhuniiskus on väga oluline looduslike korkidega veinipudelite säilitamisel, nii püsib looduslik kork väljastpoolt niiskena. Liiga madala õhuniiskuse korral kuivab kork väljastpoolt ära ja pudel ei ole enam tihedalt suletud. Kui hapnik pääseb pudelisse, rikneb paratamatult iga vein.

Selleks et looduslikku korki niisutataks veinipudelites lisaks seestpoolt, on eelistatav veinipudelite pikali säilitamine, et looduslik kork säilitaks tiheduse ka pikemaajalisel säilitamisel.

Veini säilitamine vähese vibratsiooniga

Vibratsioon ja liigutamine mõjuvad veini küpsemisprotsessile halvasti ja see omakorda võib halvendada veini maitset.

Veinikapi vibratsioonisummutusega kompressor võimaldab veinipudelite õrna säilitamist.

Et veinipudelite väljavõtmisel saaksid ülejäänud veinipudelid rahulikult laagerduda, tuleks ühest sordist veine hoida võimaluse korral ühel ja samal puitrestil üksteise kõrval. Lisaks sellele tuleks vältida veinipudelite liigutamist.

Veini kaitsmine UV-kiirguse eest

Ultravioletne valgus mõjub veini säilitatavusele negatiivselt. Vein vananeb enneaegselt. Lisaks võivad veinis tekkida keemilised reaktsioonid ja selle maitse muutuda.

UV-kindlast turvaklaasist klaasuks kaitseb veini kahjuliku UV-kiirguse eest.

Lisaks on sisevalgustuses LED-lampe kasutades võimalik välistada veini kvaliteedi halvenemine soojuse või UV-kiirguse tõttu.

Kasutusjuhendite leidja

Kasutusjuhendite leidja

Siit leiate oma Miele seadmete kasutusjuhendid
Leidke oma kasutusjuhend
Broneerige tehnik

Broneerige tehnik

Remonti saate broneerida veebis või telefoni teel
Planeerige külastus
Võtke meiega ühendust

Võtke meiega ühendust

Külastage meie kontaktide lehte, kust leiate erinevad võimalused ühenduse võtmiseks meiega.
Võtke meiega ühendust