Veini õigel temperatuuril säilitamine
Veinid säilivad optimaalselt temperatuurivahemikus 6 kuni 18 °C. Kui soovite koos säilitada punaseid ja valgeid veine, valige temperatuur vahemikus 12 ja 14 °C. See temperatuur sobib punastele ja valgetele veinidele. Punased veinid tuleks sellisel juhul vähemalt 2 tundi enne joomist välja võtta ja avada, et vein saaks hapnikku ja selle aroom avaneks.
Liiga kõrge säilitustemperatuur (üle 22 °C) laseb veinidel liiga ruttu küpseda ning nii ei saa aroomid avaneda. Seevastu liiga madalal temperatuuril (alla 5 °C) ei saa vein optimaalselt küpseda.
Soojuses vein paisub, külmas tõmbub kokku – temperatuurikõikumised tähendavad veini jaoks stressi, küpsemine katkeb seetõttu. Seepärast on väga oluline tagada peaaegu kõikumisteta temperatuur.
Miele kahe või kolme veini tempereerimistsooniga veinikappides saate probleemideta säilitada mitut veinisorti korraga.
Seda võimaldab fikseeritud isolatsiooniplaat, mis jagab sisemuse kaheks või kolmeks erinevalt tempereeritavaks tsooniks.
