Sel mehel on mitu elu. Ta oli muusik ja videokunstnik, professionaalne pokkeri- ja golfimängija. Praegu on Dieter Meieril sada polohobust, ta on suurmaaomanik ja nii öko-veisekasvatuse kui ka lambafarmi juhataja, kasvatab bioloogiliselt sojat, linaseemneid ja maisi ning nimetab enda omaks ka öko-viinamarjaistandust – seda kõike Argentiinas.
Zürichis on ta restorani Bärengasse ja delikatessipoe omanik, kus ta müüb oma tooteid. Pood kannab ta argentiina veini nime: Ojo de Agua (Vee silm).
"Nii kui ma midagi täiuslikult valdan, pean ma millegi uuega alustama." Meier näeb end mäkketõusjana: sõltuvuses uute tippude vallutamisest ja iseenda avastamisest. "Ma olen idealist senikaua, kuni ma seda endale lubada saan. Ja jälgin, et idealist minu realisti ei lämmataks."
Enesele seatud nõude tõttu ühendada veinivalmistus ja ökoloogia, hinnata loodust ja tooteid ise kasvatada, teeb ta Alto Agrelos, Argentiina piirkonnas Mendoza Malbeci ja Cabernet-Sauvignoni viinamarjadest veine, mis on oma tüübi poolest ainulaadsed. Tema kreedo on "Nauding teeb töö". Sest nautida saab vaid see, kes mõistab ja tunneb. See käib nii Beethoveni keelipillikvarteti kui ka veini kohta, mis maitseb viinmarjade, värskete marjade ja veidi puidu järgi.
Alto Agrelot peetakse Mendoza parimaks viinamarjakasvatuspiirkonnaks. Paljud suured tootjad ostavad siit oma viinamarjad või on lausa nende peakontor seal. Kuiv ja kivine-liivakas pinnas on siin väga mineraaliderohke, see on miljonite aastate eest andide sulavee sadestumise tulemus.
Sulavesi täidab siin piirkonnas ka jõgesid ja põhjaveejärvi, mille veega viinamarjakasvatajad oma istandusi kastavad. Ilma kastmiseta ei oleks siin kuivas piirkonnas just väga palju. Vaid tõhus niisutamine tagab regulaarse viinamarjade kvaliteedi.
Hetkel on Saksamaal saadavad kolm Dieter Meieri 2009. aasta öko-punaveini: Puro Corte, Puro Corte d’Oro ja Puro Malbec.